runnersknee

Runnersknee | Echografie, Shockwave en/of EMTT

runnersknee

Knie klachten

Een veelvoorkomende klacht is een runnersknee. Deze blessure komt vaak voor bij mensen die (intensief) hardlopen. Deze blessure is te herkennen aan de pijn aan de buitenkant van de knie. De pijn wordt veroorzaakt door wrijving tussen het bot en de peesplaat. Een runnersknee is gelukkig in de meeste gevallen goed te verhelpen. Zo kan begeleiding van een (sport)fysiotherapeut bij Fysio Centrum Beilen een uitkomst bieden, maar zijn er ook mogelijkheden om Shockwave therapie of EMTT toe te passen. Bij Expertise Centrum Beilen en Klijndijk is het mogelijk om behandeld te worden voor een runnersknee.

Doorgaans beginnen we een behandeling eerst met een echo. Op deze manier kunnen we een juiste diagnose stellen en kunnen wij beter zien waar de klachten precies vandaan komen. Dit kan zowel op onze locatie in Beilen als in Klijndijk gedaan worden.

Afspraak maken

Symptomen van een runnersknee

Een runnersknee, ook wel bekend als het patellofemoraal pijnsyndroom, is een veelvoorkomende blessure die vooral hardlopers treft. Het is een pijnlijke aandoening die zich manifesteert rondom de knie en het knieschijfgebied. Deze blessure ontstaat vaak door herhaalde belasting en overmatig gebruik van de knie tijdens activiteiten zoals hardlopen, springen, fietsen of traplopen.

De symptomen van een runnersknee kunnen variëren in intensiteit en kunnen zich geleidelijk ontwikkelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende symptomen:

 1. Pijn rond de knieschijf: Het belangrijkste symptoom van een runnersknee is pijn rond of achter de knieschijf. De pijn kan dof of scherp zijn en verergert meestal tijdens fysieke activiteiten, vooral bij trapafwaarts lopen of langdurig zitten met gebogen knieën.

 2. Zwelling: Soms kan er lichte zwelling optreden in het kniegebied, vooral na langdurige activiteit of intensieve oefeningen.

 3. Knakkende geluiden: Sommige mensen kunnen knakkende of krakende geluiden ervaren wanneer ze hun knie bewegen, hoewel deze niet altijd gepaard gaan met pijn.

 4. Stijfheid en verminderde bewegingsvrijheid: De knie kan stijf aanvoelen, vooral na periodes van inactiviteit of rust.

 5. Pijn tijdens het zitten met gebogen knieën: Langdurig zitten met gebogen knieën, zoals bijvoorbeeld in een bioscoop of in een vliegtuig, kan ongemak en pijn veroorzaken.

 6. Gevoeligheid rond de knie: Het gebied rond de knieschijf kan gevoelig zijn wanneer er druk op wordt uitgeoefend.

runnersknee

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Contact
Runnersknee | Echografie, Shockwave en/of EMTT

Shockwave therapie

Shockwave therapie wordt vaak aangeboden wanneer er sprake is van een Runnersknee. Bij Expertise Centrum Beilen zijn we hierin gespecialiseerd doordat wij hier al jarenlange ervaring mee hebben. Bij deze behandeltechniek wordt er een behandelkop op de te behandelen plek gezet, die mechanische pulsen afgeeft. Het voelt aan als kleine elektrische schokjes. Deze trillingen dringen door tot de huid en gaan dwars door de structuur heen. Dit zorgt ervoor dat de stofwisseling verbetert en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd.

Daarnaast heeft het ook effect op het zenuwstelsel, waardoor pijn aanzienlijk verminderd wordt.

Runnersknee | Echografie, Shockwave en/of EMTT

Heeft u klachten?

Zorg er dan voor dat u hier niet te lang mee door blijft lopen. U kunt altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen. Aan de hand van uw verhaal kunnen we dan (eventueel) een afspraak inplannen. Het onderstaande formulier kunt u hiervoor gebruiken.

Vragen?

Heeft u vragen over een behandeling bij Expertise Centrum Beilen/Klijndijk of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier hieronder in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

 • Schoolstraat 6
  9411 PB Beilen
 • 0593 524059
Locatie Klijndijk
 • Hoofdweg 43
  7871 TC Klijndijk
 • 0593-524059