Verkalking spieren | Effectieve behandelmethode

Verkalking spieren | Effectieve behandelmethode

Verkalking spieren | Effectieve behandelmethode

Hevige pijn of moeite met bewegen?

Verkalking spieren | Hevige pijn en/of een zwelling, of moeite bij het bewegen van uw gewrichten? Dan is er iets aan de hand. Maar wat? Deze klachten passen bij veel verschillende aandoeningen. Bij Expertisecentrum Beilen kan je terecht als je met deze klachten rondloopt. Naar aanleiding van jouw verhaal en omschrijving, voeren we allereerst een echografie uit. Dit doen we om te bepalen welke diagnose gesteld kan worden, om op basis daarvan te behandelen.

Komt er uit de echografie naar voren dat je last hebt van verkalking in je spier(en), dan kunnen wij dit behandelen met shockwave therapie. We hebben verschillende behandelmethoden: radiale of focus shockwave en EMTT. In het gesprek zullen we het behandelplan met je bespreken.

Naast shockwave therapie is het belangrijk dat je oefeningen uitvoert om weer optimaal te kunnen bewegen.

Expertisecentrum Beilen is gespecialiseerd in het ontdekken en verhelpen van spier, pees en gewrichtsproblemen. De behandelingen die wij aanbieden zijn echografie, shockwave therapie en EMTT.

Verkalking spieren | Effectieve behandelmethode

Klachtenwijzer

Ben je benieuwd welke aandoeningen nog meer passen bij jouw klachten? Neem dan eens een kijkje in de klachtenwijzer.

Klachtenwijzer

Wat is shockwave therapie?

Wanneer je last hebt van (chronische) pijn dan lijkt soms een operatie de enige optie te zijn. In veel situaties is dat niet het geval. Shockwave therapie is een behandeltechniek wat kan worden ingezet bij veel uiteenlopende klachten. Zo ook bij verkalking in de spieren.

Wat tijdens een shockwave behandeling gebeurt is dat er een behandelkop wordt geplaatst op het lichaam waaruit korte krachtige pulsen voortkomen. Deze worden door de patiënt ervaren als schokjes. Deze prikkels gaan dwars door de structuur heen van de huid en het weefsel. De behandeling zorgt voor een verbeterde stofwisseling en bloedcirculatie. Het lichaam wordt aangezet om zichzelf te genezen.