Vliegwieltraining | Effectieve trainingsmethode

Vliegwieltraining | Effectieve trainingsmethode

Effectieve trainingsmethode

Vliegwieltraining is een effectieve behandelmethode. Het wordt gebruikt bij revalidatie, oefentherapie, valpreventie bij ouderen, krachttraining maar ook voor andere doeleinden. Het is een vorm van excentrisch trainen waardoor de spiervezels worden verlengd. Dat komt doordat de spieren aangespannen worden door een weerstand. Uit onderzoek is gebleken dat deze vorm van trainen zal leiden tot meer spiergroei. Daarnaast heeft het ook een positieve invloed op de pezen en het bindweefsel.

Voordelen

Vliegwieltraining heeft vele voordelen. Het zorgt voor een snellere en grotere toename van de spierkracht. Dat komt doordat deze vorm van training een effectievere trainingsprikkel is dan u van traditionele krachttraining apparaten gewend bent. Het zorgt dan ook voor een optimale belasting. Daarnaast is het erg goed voor de verbetering van de coördinatie en balans. Het zorgt voor sterke pezen en bindweefsel en zorgt ervoor dat activiteiten als rennen, springen, traplopen en dergelijke makkelijker zullen gaan.

Vliegwieltraining | Effectieve trainingsmethode

Meer informatie?

Geïnteresseerd in vliegwieltraining? Lees dan verder of neem contact met ons op.

Lees verder Contact

Vragen?

Vliegwieltraining is een onderdeel van de intake en voor de EMTT/Shockwave maar ook voor de fysiotherapie en de fitness. Het kan als een behandeling worden ingezet, mits het geschikt is voor de klacht. Bent u benieuwd of vliegwieltraining u kan helpen? Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier.

  • Schoolstraat 6
    9411 PB Beilen
  • 0593 524059
Locatie Klijndijk
  • Hoofdweg 43
    7871 TC Klijndijk
  • 0593-524059