Peesontsteking knie | Hoe te behandelen?

Peesontsteking knie | Hoe te behandelen?

Peesontsteking knie | Hoe te behandelen?

Pijn in de knie?

Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je last hebt van een peesontsteking knie. Wat pezen doen is dat deze zorgen voor de aanhechting van de spieren aan de botten. De pezen zitten dan ook aan het uiteinde van spieren. Kijken we naar de knie, dan zijn hier zowel pezen van het onderbeen als van het bovenbeen te vinden. Over sommige pezen bevindt zich een schede, die met een olieachtige vloeistof ervoor zorgt dat de pees soepel en vrij kan bewegen in de schede als deze aan het bot trekt waar hij aan vastzit.

Een peesontsteking in de knie wordt vaak veroorzaakt doordat deze overbelast wordt. Wanneer een pees in de knie ontstoken is, dan gaat het meestal om de hamstring, quadriceps of patellapees. Wat ook een oorzaak kan zijn voor peesontsteking in de knie is een beenlengteverschil, overgewicht of een voetafwijking. Ook minder stabiele gewrichten of osteoporose spelen soms een rol, dit is vaak het geval bij mensen boven de veertig.

Peesontsteking knie | Hoe te behandelen?

Herken je deze klachten?

Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Contact
Peesontsteking knie | Hoe te behandelen?

Expertise Centrum Beilen

Wij zijn Expertise Centrum Beilen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn wij gevestigd in hartje Beilen aan de Schoolstraat 6. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in behandeltechnieken gericht op spier, pees en gewrichtsproblemen. Wij zijn onderdeel van gezondheidscentrum De Lijnwoerd. Zo werken wij samen met Fysio Centrum Beilen en Fysio Fitness Beilen om een optimaal herstel te kunnen verzorgen.

Heb je vragen of herken je deze klachten? Neem dan contact met ons op.

Contact