Pijn tussen de schouderbladen | Expertise Centrum

Pijn tussen de schouderbladen | Expertise Centrum

pijn tussen schouderbladen

Expertise Centrum Beilen/Klijndijk

Pijn tussen schouderbladen | Pijn tussen de schouderbladen kan verschillende oorzaken hebben. Vaak wordt het veroorzaakt door spierpijn of -verkramping in de rugspieren. Dit kan komen door verkeerde houding, bijvoorbeeld veel voorover zitten achter een bureau. Ook stress kan zorgen voor verkramping van de nek- en rugspieren.

Andere mogelijke oorzaken zijn artrose van de wervelkolom, een hernia, pinched nerve, slijtage van de wervelgewrichten of een blessure. Ook bepaalde aandoeningen zoals fibromyalgie kunnen pijn tussen de schouderbladen veroorzaken.

Behandeling

Het is belangrijk om eerst goed te onderzoeken wat de oorzaak is van pijn tussen de schouderbladen. Een fysiotherapeut kan dit onderzoek doen door de houding, beweging en spieren te controleren. Ook kan de fysiotherapeut vragen naar activiteiten die de pijn uitlokken. Zo kan worden achterhaald of de pijn komt door verkeerde houding, overbelasting, spierzwakte of een andere oorzaak.

De fysiotherapeut kan ook gebruik maken van echografie om te kijken wat er precies aan de hand is tussen de schouderbladen. Met echografie kan de fysiotherapeut de spieren, pezen en gewrichten in dat gebied in beeld brengen. Zo kan bijvoorbeeld een ontsteking, irritatie of kleine scheurtjes zichtbaar worden gemaakt. Door middel van echografie krijgt de fysiotherapeut dus een nog beter beeld van de oorzaak van de klachten. Dit helpt bij het stellen van de juiste diagnose en het opstellen van een gerichte behandeling.

Pijn tussen de schouderbladen | Expertise Centrum

Expertise Centrum Beilen/Klijndijk

Het Expertise Centrum Beilen/Klijndijk is gespecialiseerd in shockwave therapie. Deze behandeling kan effectief zijn bij diverse klachten. Daarnaast biedt het centrum ook andere moderne behandelmethoden, zoals EMTT (Extracorporale Magneet Transmissie Therapie).

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van ons expertise centrum? Op onze website informeren we je graag verder over shockwave therapie, EMTT en ons brede aanbod aan behandelingen. Lees snel verder voor meer informatie over onze expertise en persoonlijke benadering. Onze therapeuten staan klaar om al je vragen te beantwoorden!

Lees verder

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij via geluidsgolven gericht schokpulsen worden opgewekt in het lichaam. Deze pulsen hebben een ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Shockwave therapie wordt onder andere toegepast bij chronische pijnklachten in spieren, pezen en gewrichten.

Bij pijn tussen de schouderbladen kan shockwave therapie helpen om de klachten te verminderen. De schokpulsen hebben een positief effect op de doorbloeding en stimuleren het herstel van ontstekingen en kleine beschadigingen. Hierdoor nemen pijn en stijfheid af en herstellen de weefsels zich sneller. Ook vermindert shockwave therapie triggerpoints: plaatselijke verhardingen in de spier die pijn kunnen veroorzaken.

Shockwave therapie is een veilige en effectieve behandeloptie bij chronische pijn tussen de schouderbladen. Het is een goed alternatief voor mensen die geen medicatie willen gebruiken. De behandeling is pijnloos en kent weinig tot geen bijwerkingen. Onze therapeuten kunnen beoordelen of shockwave therapie geschikt is voor jouw klachten.

Hoe kan je pijn tussen de schouderbladen voorkomen?

  Zorg ervoor dat je een goede houding hebt, vooral als je langdurig zit of staat. Houd je schouders ontspannen en recht, en vermijd het vooroverbuigen van je bovenlichaam. Als je veel tijd achter een bureau doorbrengt, zorg dan voor een ergonomische werkplek. Gebruik een comfortabele stoel met goede rugondersteuning en stel je bureau, stoel en computermonitor op de juiste hoogte in. Sta regelmatig op, loop even rond en rek je schouders en nekspieren om spanning te verminderen. Wanneer je al last hebt van pijn tussen de schouderbladen, voer dan regelmatig oefeningen uit om de spieren tussen je schouderbladen te versterken en te rekken. Dit kan helpen om de spanning in dit gebied te verminderen.

  Ook kan het goed zijn om technieken te leren voor stressbeheersing, zoals meditatie, diepe ademhaling en yoga. Stress kan de spierspanning verhogen, wat pijn tussen de schouderbladen kan veroorzaken. Zorg voor een goede slaaphouding door een comfortabel kussen te gebruiken en een matras dat bij je lichaam past.

  Als je zware voorwerpen moet tillen, buig dan door je knieën en houd de rug recht om overbelasting van de schouders te voorkomen. Als je een zittende baan hebt, neem dan regelmatig korte pauzes om je spieren te ontspannen en te stretchen. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om spierstijfheid te voorkomen.

  Blijf je toch last houden, neem dan contact met ons op. We kijken dan samen naar wat de beste behandeling is voor jouw klachten.

  Heb je vragen?

  Heb je vragen over Shockwave therapie bij Expertise Centrum Beilen/Klijndijk of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier hieronder in. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

  • Schoolstraat 6
   9411 PB Beilen
  • 0593 524059
  Locatie Klijndijk
  • Hoofdweg 43
   7871 TC Klijndijk
  • 0593-524059