Shockwave therapie schouder | Expertise Centrum

Shockwave therapie schouder | Expertise Centrum

Shockwave therapie schouder | Expertise Centrum

Expertise Centrum Beilen/Klijndijk

Shockwave therapie schouder | Shockwave therapie is een innovatieve en effectieve behandelmethode die veelbelovende resultaten heeft laten zien bij verschillende soorten schouderklachten. Het wordt steeds vaker gebruikt als een niet-invasieve benadering voor pijnverlichting en herstel, zonder de noodzaak van chirurgische ingrepen of langdurige medicatie.

Maar wat is shockwave therapie precies?

Bij shockwave therapie wordt gebruikgemaakt van hoogenergetische geluidsgolven die gericht zijn op het aangedane gebied van de schouder. Deze geluidsgolven worden via een speciale applicator op de huid overgebracht naar de diepere weefsels van de schouder. De golven creëren korte, intense impulsen die de stofwisseling en bloedcirculatie in het behandelde gebied stimuleren, waardoor het natuurlijke genezingsproces van het lichaam wordt gestimuleerd.

Shockwave therapie schouder | Expertise Centrum

Expertise Centrum Beilen/Klijndijk

Wij zijn gespecialiseerd in shockwave therapie maar bieden ook andere diensten aan, zoals EMTT. Wil je meer weten over Expertise Centrum Beilen/Klijndijk? Lees dan verder.

Lees verder

Schouderklachten

Voor verschillende soorten schouderklachten kan shockwave therapie uitkomst bieden. Een van de meest voorkomende schouderklachten is een tendinopathie, zoals een peesontsteking of een peesscheur. Deze aandoeningen kunnen optreden als gevolg van overbelasting, trauma of degeneratieve processen. Door de geluidsgolven van de shockwave therapie worden de beschadigde peesvezels gestimuleerd, waardoor het genezingsproces wordt versneld en de pijn wordt verminderd. Bovendien kan shockwave therapie de vorming van nieuw collageen bevorderen, wat bijdraagt aan de versterking en verbetering van de peeskwaliteit op lange termijn.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van schouderklachten is het impingement syndroom, waarbij de structuren in de schouder bekneld raken. Dit kan leiden tot ontsteking, pijn en beperkte bewegingsvrijheid. Shockwave therapie kan helpen bij het verlichten van de pijn en het verminderen van ontstekingen door de bloedcirculatie te verbeteren en de weefselregeneratie te bevorderen. Daarnaast kan het ook helpen bij het losmaken van verklevingen en het verbeteren van de beweeglijkheid van het schoudergewricht.

Heb je vragen?

Heb je vragen over Shockwave therapie bij Expertise Centrum Beilen/Klijndijk of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier hieronder in. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

  • Schoolstraat 6
    9411 PB Beilen
  • 0593 524059
Locatie Klijndijk
  • Hoofdweg 43
    7871 TC Klijndijk
  • 0593-524059