Verkalking pees | Welke stappen te nemen?

verkalking pees

Expertise Centrum Beilen

Verkalking pees | Ervaart u pijn in uw schouder of bovenarm? Dan zou het goed kunnen dat u last heeft van verkalking van de pees. In principe kan dit in alle pezen gebeuren, maar het wordt het vaakst gezien in de pezen van de schouder: de rotator cuff pezen. Dit komt vaak voor en wordt ook wel tendinitis (peesontsteking) calcarea (kalk) genoemd. Zo’n peesverkalking kan zo ineens ontstaan en kan hevige pijnklachten geven. Wat er gebeurt is dat er kalk ophoopt in de pees, wat ervoor zorgt dat de pees geïrriteerd raakt. Daar komen de pijnklachten vandaan. Het kan ook de beweeglijkheid beperken.

Klachtenwijzer

Calcificatie

Verkalking, ook wel calcificatie, kan ontstaan door overbelasting. Dat hoeft niet te betekenen dat u te zwaar getild heeft. Ook langdurig in eenzelfde houding zitten kan ervoor zorgen dat een pees overbelast raakt, het zwaarder maken van een sportschema of het ervaren van stress. Kortom, meerdere oorzaken dienen zich aan.

Ons team

John Derks

Evert Hoffmann

Karin Nijland

Maarten Buter

verkalking pees

Wat kunnen we doen?

Wat we bij Expertise Centrum Beilen voor u kunnen betekenen wanneer u zich meldt met deze klachten, is een behandeling met shockwave en EMTT. De kalk en de pijn kunnen met deze behandelingen verminderd worden. Om te bekijken waar de kalk zich precies bevindt, kunnen wij vooraf een echo maken. Om ervoor te zorgen dat het goed hersteld, kan het zijn u oefeningen uit zult moeten voeren. Daarbij kunt u denken aan oefeningen thuis, maar ook oefentherapie in de vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Naast deze behandelingen kan er ook manuele therapie worden toegepast om de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren.

Contact opnemen?

Bent u benieuwd of u last heeft van verkalking van de pees? Neem dan contact met ons op. Is het iets anders? Ook dan kunnen we u helpen met een gepaste behandeling.